Grilované koláčiky s pažítkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som použila aj v recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-gulky-fotorecept/17251-recept.html. V komentároch niektoré varecháčky písali, že cesto bolo príliš riedke. Ja ho používam stále a som spokojná. Radšej však hneď napíšem, že použiť môžete aj iné obľúbené,overené pizzové cesto.
  2. Cesto rozdelíme na 25 - 30 ks.
  3. Guľky z cesta poukladáme na platňu kontaktného grilu (na začiatku som ju potrela olivovým olejom) a zatlačíme druhou platňou. V mojom grile sa piekli 8 - 10 minút. Upečené koláčiky potrieme olivovým olejom, v ktorom je rozmiešaný pretlačený cesnak.
  4. Pripravíme si suroviny na pažitkový krém.
  5. Do mixéra dáme nasekanú pažitku, tekvicové semienka, olej, cesnak, soľ a čierne korenie. Rozmixujeme.
  6. Pridáme jogurt
  7. a krém dochutíme lahôdkovým droždím a limetkovou šťavou.
  8. Na záver si pripravíme paradajky, špargľu alebo inú zeleninu podľa chuti.
  9. Koláčiky ozdobíme pažitkovým krémom a zeleninou.
  10. Ja som skúsila rôzne veľkosti koláčikov. Čím menšie, tým lepšie - chrumkavejšie.