Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som použila aj v recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-gulky-fotorecept/17251-recept.html. V komentároch niektoré varecháčky písali, že cesto bolo príliš riedke. Ja ho používam stále a som spokojná. Radšej však hneď napíšem, že použiť môžete aj iné obľúbené,overené pizzové cesto.
Cesto rozdelíme na 25 - 30 ks.
Guľky z cesta poukladáme na platňu kontaktného grilu (na začiatku som ju potrela olivovým olejom) a zatlačíme druhou platňou. V mojom grile sa piekli 8 - 10 minút. Upečené koláčiky potrieme olivovým olejom, v ktorom je rozmiešaný pretlačený cesnak.
Pripravíme si suroviny na pažitkový krém.
Do mixéra dáme nasekanú pažitku, tekvicové semienka, olej, cesnak, soľ a čierne korenie. Rozmixujeme.
Pridáme jogurt
a krém dochutíme lahôdkovým droždím a limetkovou šťavou.
Na záver si pripravíme paradajky, špargľu alebo inú zeleninu podľa chuti.
Koláčiky ozdobíme pažitkovým krémom a zeleninou.
Ja som skúsila rôzne veľkosti koláčikov. Čím menšie, tým lepšie - chrumkavejšie.