Grilované mleté mäso

Grilované čevapčiči a pljeskavica

Autor receptu: redakcia

Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí, v pahrebe, na ohni, pomocou ihiel, alebo položením kvalitnej suroviny na rozhorúčenú platňu. Nie sú totiž len o nasýtení, ale aj o zábave, stretnutí s priateľmi a predovšetkým o svojskej atmosfére. Jedlo tak získava nový rozmer, nesmierne príťažlivú vôňu, svojskú chuť a prináša neopakovateľný zážitok z jedenia pod holým nebom.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pomelieme, zmiešame s koreninami a so soľou, tvarujeme placky alebo dlhšie valčeky, ktoré ugrilujeme - zo všetkých strán. Čevapčiči (valčeky) môžeme plniť slaným ovčím alebo balkánskym syrom. Podávame s ajvarom a bielym pečivom.
  2. K tomuto jedlu sa hodí šalát z pečenej lúpanej kapie, s pečeným cesnakom a olivovým bylinkovým olejom.