Grilovaná treska s avokádovou salsou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené filé z tresky nakrájame na väčšie kusy, ktoré dáme do marinády z korenia a limetkovej šťavy a necháme chvíľu odstáť. Správne dozreté avokádo rozrežeme na polovicu, vyberieme jadro, ošúpeme a nakrájame ho na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu, cesnak rozotrený so soľou a nasekané čili.
  2. Všetko spolu zľahka premiešame, dochutíme soľou, šťavou z limetky, olivovým olejom a koriandrom. Kusy tresky napicháme na drevené ihly, ktoré sme predtým namočili do vody. Ryby grilujeme na drevenom uhlí krátko, aby sa nevysušili, maximálne dve minúty z každej strany.