Grilovaná treska s avokádovou salsou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené filé z tresky nakrájame
na väčšie kusy, ktoré dáme do marinády
z korenia a limetkovej šťavy
a necháme chvíľu odstáť. Správne
dozreté avokádo rozrežeme na polovicu,
vyberieme jadro, ošúpeme
a nakrájame ho na menšie kocky, pridáme
nadrobno pokrájanú červenú
cibuľu, cesnak rozotrený so soľou
a nasekané čili.
- Všetko spolu zľahka premiešame,
dochutíme soľou, šťavou z limetky,
olivovým olejom a koriandrom. Kusy
tresky napicháme na drevené ihly,
ktoré sme predtým namočili do vody.
Ryby grilujeme na drevenom uhlí
krátko, aby sa nevysušili,
maximálne dve minúty
z každej strany.
|