Grilovaná krkovička s haluškami

Autor receptu: stefanm

Testovali sme kyslú kapustu ročník 2011 a zdá sa , že sa toho roku mimoriadne vydarila.Je chrumkavá a má primeranú kyslosť.Šťava z nej je číra,bez zakalenia a vôňou pripomína zem skropenu letným dážďom.Chuť vytvára predstavu chutí našich predkov pretože je v nej cítiť chuť domova,našich dolín a hôr. :)) Tak nie len o víne ale aj o kyslej kapuste sa dá takto kvetnato "tárať".

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na menšie kúsky pokrájané mäso mierne naklepeme a vložíme do zmesi pripravenej z oleja,soli,grilovacieho korenia,sojovej a worchesterskej omáčky . V chlade necháme postáť najmenej dva hodiny.Potom ho na rozpálenom grile , za občasného potierania , domäkka ugrilujeme.
  2. Očistené zemiaky (množstvo si určujem podľa "kľúča": "pre koľko ľudí robíš halušky toľko nastrúhaj zemiakov a koľko zemiakových placiek chceš urobiť tak toľko zemiakov nastrúhaj!!!") nastrúhame , posolíme a pridáme múku aby vzniklo zemiakové cesto z ktorého z lopárika hádžeme drobné halušky do vriacej,posolenej vody.Krátko ich povaríme a scedíme . Na hrubé kolečka pokrájanú a mierne navlhčenú cibuľu obalíme z zmesi hladkej múky a lyžičky solamylu a na rozpálenom oleji do chrumkava opražíme.
  3. Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky a okorenenú dohneda opražíme na oleji.Pridáme okapané halušky a premiešame.
  4. Dôležitou súčasťou tohto jedla je aperitív , ktorý musí byť lebo toto jedlo často podávam na druhý sviatok vianočný , na Štefana , keď robím jedlo pre gratulantov!
  5. Halušky podávam s plátkom ugrilovanej krkovičky a opraženou cibuľou preliate výpekom z grilovania a ...
  6. ... zapíjam , samozrejme , pivom!!!