Gratinovaný pór
Gratinovaný pór s vyzretým syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
90 minút na 150 °C |
Postup- Do hrnca dáme smotanu, tymian,
roztlačený cesnak a necháme redukovať,
kým nezhustne - pri nízkom
výkone sporáka asi 15 minút.
Objem sa zníži aj o polovicu. Zredukovanú
smotanu ochutíme soľou, korením,
muškátovým orieškom. Vyberieme
tymian.
- Očistený pór nakrájame na kolieska
asi 1,5 mm hrubé. Pór zmiešame s ochutenou smotanou
a so syrom.
- Na vymastený plech ukladáme
rukou pór, ktorý necháme odkvapkať.
Poriadne ho popritláčame. Ak sa nám
zdá suchý, pridáme troška zredukovanej
smotany. Plech s pórom prikryjeme
papierom na pečenie, druhým
plechom a zaťažíme. Pečieme
1,5 hodiny pri 150 °C. Po upečení ho
necháme vychladnúť a až potom krá-
jame
|