Gratinovaný celer

Autor receptu: cokomilka

Niečo pre vegetariánov...

6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Celery dôkladne vydrhneme kefkou pod tečúcou vodou a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutý celer ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Uložíme do misky.
  2. Zložky na omáčku zmiešame a polejeme ňou celer. Odložíme vo forme na pečenie do chladu. Najlepšie okrúhlej.
  3. Zmixujeme tvaroh so smotanou, vmiešame doň žĺtky, cibuľku nasekanú nadrobno, papriky, olivy na plátky a všetky nasekané bylinky. Dochutíme korením.
  4. Vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do tvarohovej hmoty. Kompletnú hmotu nalejeme do formy s celerom. Gratinujeme v rúre. Podávame teplé.