Gratinovaný celer
Autor receptu: cokomilka
Niečo pre vegetariánov...
6 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Celery dôkladne vydrhneme kefkou pod tečúcou vodou a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutý celer ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Uložíme do misky.
- Zložky na omáčku zmiešame a polejeme ňou celer. Odložíme vo forme na pečenie do chladu. Najlepšie okrúhlej.
- Zmixujeme tvaroh so smotanou, vmiešame doň žĺtky, cibuľku nasekanú nadrobno, papriky, olivy na plátky a všetky nasekané bylinky. Dochutíme korením.
- Vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do tvarohovej hmoty.
Kompletnú hmotu nalejeme do formy s celerom.
Gratinujeme v rúre. Podávame teplé.