Gratinované zemiaky s kurčaťom, cuketou a mrkvou

maggi - fotkamaggi, 4. apríla 2014
Gratinované zemiaky s kurčaťom, cuketou a mrkvou
Foto: maggi

Komerčný recept

20 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks
400 g
2 ks
1 ks
2 ks
300 ml
200 ml
100 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejte na 160 °C. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky spolu s mrkvou a cuketou. Kuracie prsia nakrájajte na rezančeky. Zapekaciu misku vypláchnite vodou a vyložte papierom na pečenie (takto lepšie priľne). Začnite na sebe skladať jednotlivé vrstvy zeleniny a kurčaťa. Keď je miska plná, všetko prelejte melanžou z mlieka, smotany, vegety a vajec.

  2. 2

    Misku zakryte hliníkovou fóliou a pečte asi hodinu, potom fóliu odstráňte, pokrm posypte syrom a zapekajte asi 20 minút, kým povrch nebude zlatistý. Podávajte ešte teplé.

Diskusia k receptu

brambora
takze ked robime nase "francuzske" zemiaky tak su vlastne aj tie gratinovane? podla tohto to tak vyzera...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia