Granadír
Granadír (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Receptov na toto tradičné zemiakové jedlo je tu veľa a dosť sa podobajú prípravou v tom, že sa všade používajú uvarené zemiaky, či už v šupke alebo bez. Tento recept je robený zo surových zemiakov, výsledok ma príjemne prekvapil a už ho budem robiť len takto. Námet som čerpal z webu.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti si vopred rozškvaríme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky, asi ako na halušky...
- Slaninu z masti precedíme a odložíme. Masť dáme do hrnca a do nej cibuľu pokrájanú na mesiačiky. Usmažíme dosklovita a pridáme na kocky nakrájané surové zemiaky. Osolíme, pridáme mletú paprika a premiešame.
- Stiahneme plameň na minimum, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme domäkka. Nepodlievame!
Medzitým si uvaríme cestovinu - fliačky. Niekto robí domáce, ja som si domáce kúpil od farmára.
Po uvarení pridáme k uduseným zemiakom, pridáme odloženú uškvarenú slaninu a premiešame.
- Podávame s kyslou uhorkou.