Foto: elekra
Prišla dcéra z cudziny domov a zaželala si granadír, no neurob ho, keď ho má rada!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.
-
2
Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľku, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme červenú mletú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.
-
3
Do cibuľového základu
-
4
si pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame. Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené cestoviny fliačky a premiešame. Zemiakový základ som zabudla v rýchlosti odfotiť.
-
5
Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A samozrejme kyslá uhorka alebo cvikla alebo obľúbený šalát.
Zemiaky uvarené v šupke sú chutnejšie