Granadír fotorecept

elekra - fotkaelekra, 4. decembra 2011
Granadír (fotorecept)
Foto: elekra

Prišla dcéra z cudziny domov a zaželala si granadír, no neurob ho, keď ho má rada!

6-8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľku, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme červenú mletú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cibuľového základu

    Granadír (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    si pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame. Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené cestoviny fliačky a premiešame. Zemiakový základ som zabudla v rýchlosti odfotiť.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A samozrejme kyslá uhorka alebo cvikla alebo obľúbený šalát.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hombrero
ja osobne mam rad granadir trochu zapeceny....svokor to zapeka na oleji na panvici, ja to supnem do truby a zapeciem v celku
betty21
osvedčená klasika, robievam presne tak isto, ale bez slaninky. Zapečený mám, keď ho na druhý deň zohrievam na panvici, vtedy je naozaj bezkonkurenčný :)
1956
Ja mám veľmi rada z prerastnutou oravskou slaninkou . Ja si ešte pridám trochu cesnaku, lebo mám veľmi rada chuť a vôňu cesnaku v jedlách.
marianne69
Toto je granadir ako mam rada,len bez slaninky tu nedavam.K tomu uhorka alebo calamada,no balada.Vzala som granadir na milost ako som ho zacala varit sama,v skolskej jedalni to bolo jedno z najnechutnejsich jedal a nebola som sama.
frona
mňaaaam, aj ho zbožňujem ale bez slaninky
jerica
granadír nemusí byť ani zapečený , k tomu moje uhorky a mňamka na stole :-)cestovinu si robím sama :-)
evanaaa
Zemiaky dávam na cibuľový základ surové, pokrájané na malé kocočky a tak ich dusím, potom len vareškou postláčam, ináč som ešte neskúšala. A ani žiadne iné dodatky na ochutenie, už by to bolo niečo né zmenou chuti. Ale mám ich rada, sú moje obľúbené.
violetacamorova
Granadír nerobíme so zemiakmi uvarenými v šupke iba so zemiakmi pokrájanými na kocky a uvarenými. Doma ho mama robila bez slaniny, ale nikdy mi nechutil, raz som jedla u kamarátky so slaninou a odvtedy chcem len taký!
zuzana29
Ja robim granadir vyhradne z domacej cestoviny.Podla mna chutia najlepsie a taktiez pridavam vela slaninky lebo takto to je chutovo lepsie.Neviem mne tie fliacky a cestoviny pridu vsetko ako umele,ale ked si urobim z domacej cestovinky hmm tak to je delikateska :)...akurat dnes sa chystam urobit si :)
majduska
zemiaky osupat a nakrajat a tak uvarit, je to rychlejsie
dodlo
Včera som ho varil prvý krát, len bez slaniny a že na dva dni. Sprášil som ho všetok,tak sa mipodaril.Idem na to zase ale už zo slaninkou, jednoduchý rýchly a perfektný recept
pikatrix
Ďakujem za recept a ďalším za dobré rady. Slaninka aj cesnacik dobrý nápad. Ešte som to vylepšil ovocím syrom a zapiekol. Úplne že pecka. A tomu je kyslá smotana aj s uhorkou. Odporúčam


pikatrix
Super recept ďakujem . Po dlhom čase . Ja to mám rád aj zo slaninkou a kyslou smotanou a zapečené






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia