Granadír (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Prišla dcéra z cudziny domov a zaželala si granadír, no neurob ho, keď ho má rada!
6-8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.
- Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľku, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme červenú mletú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.
- Do cibuľového základu
- si pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame. Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené cestoviny fliačky a premiešame. Zemiakový základ som zabudla v rýchlosti odfotiť.
- Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A samozrejme kyslá uhorka alebo cvikla alebo obľúbený šalát.