Granadír (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Prišla dcéra z cudziny domov a zaželala si granadír, no neurob ho, keď ho má rada!

6-8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.
  2. Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľku, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme červenú mletú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.
  3. Do cibuľového základu
  4. si pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame. Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené cestoviny fliačky a premiešame. Zemiakový základ som zabudla v rýchlosti odfotiť.
  5. Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A samozrejme kyslá uhorka alebo cvikla alebo obľúbený šalát.