Gnocchi s kuracími pečienkami

Autor receptu: martinis

Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto je jedna z mojich najobľúbenejších úprav talianskych zemiakových gnocchi. Tieto "noky" sú jednoducho s pečienkou, cesnakom a paradajkami skvelé ! O:)
  2. Lyžicu masla dáme do panvice a necháme rozpustiť. Zatiaľ si očistíme cibuľu a pokrájame ju na drobné kocky.
  3. Kocky cibule opečieme na masle, pridáme umytú a pokrájanú pečeň, k tej ešte prelisujeme zo 2 strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Podlejeme trochou vody a podusíme nejakých 5 minút.
  4. Teraz je vhodný čas na kocky paradajok a petržlenovú vňať, šup tam s nimi. Premiešame a necháme ešte chvíľu na ohni, zatiaľ si uvaríme gnocchi - väčšinou stačia 2 až 4 minúty. Šetrím časom, opäť som použil polotovar :-)
  5. Mäkké gnocchi scedíme a primiešame ku pečeni. Môžeme podávať ozdobené petržlenovou vňaťou či lístkami oregana. Ak ste dosiaľ pečienky pripravovali len na cibuľke a s ryžou či tarhoňou, tak teraz máte príležitosť ich ochutnať v novom šate :3