Foto: tajka06
Sú vynikajúce ,nenáročné a moje deti ich milujú! S čímkoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajcia, soľ a uhnietime kompaktné cesto. (to , že sa lepí, je normálne.Hlavne pracujeme rýchlo, lebo ho už z rúk neodlepíme :) ) Rozdelíme na 4 časti, z každej ušúľame valček o hrúbke cca 2cm. Keďmáme všetky štyri hotové, dobre ich pomúčime, priložíme k sebe a naraz krájame noky 1,5-2cm hrubé. Opäť posypeme múkou, premiešame rukami, aby sa oddelili a následne preosejeme cez sitko, aby sa oddelila nadbytočná múka. Varíme vo vriacej osolenej vode ešte cca 1-2 minúty po tom, ako vyplávajú na povrch. Vyberieme ich, opláchneme v studenej vode a polejeme roztopeným maslom. Takéto noky opražíme na panvici (tuk už nedodávame) do žltkasta.
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-gnocchi-s-maslovo-sal...
osvedcila se mi mnohem vic mouka polohruba.
Neukameňujte ma:)
podľa teba,tiež začínajúca kuchárka,len mňa pri takom dlhšom recepte
už tlačí ucho z telefonovania :-)
je tak super vysvetlené,že u nás sa to cituje pri každom obede s nokami :-)))
k