Gnocchi alebo noky po domácky

tajka06 - fotkatajka06, 17. augusta 2012
Gnocchi alebo noky po domácky
Foto: tajka06

Sú vynikajúce ,nenáročné a moje deti ich milujú! S čímkoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek :)

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g uvarené v šupke
200 g
2 ks
 podľa chuti
 alebo olej na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajcia, soľ a uhnietime kompaktné cesto. (to , že sa lepí, je normálne.Hlavne pracujeme rýchlo, lebo ho už z rúk neodlepíme :) ) Rozdelíme na 4 časti, z každej ušúľame valček o hrúbke cca 2cm. Keďmáme všetky štyri hotové, dobre ich pomúčime, priložíme k sebe a naraz krájame noky 1,5-2cm hrubé. Opäť posypeme múkou, premiešame rukami, aby sa oddelili a následne preosejeme cez sitko, aby sa oddelila nadbytočná múka. Varíme vo vriacej osolenej vode ešte cca 1-2 minúty po tom, ako vyplávajú na povrch. Vyberieme ich, opláchneme v studenej vode a polejeme roztopeným maslom. Takéto noky opražíme na panvici (tuk už nedodávame) do žltkasta.

Diskusia k receptu

strick
hmm, podla mna su to klasicke sulance enem nakrajane....Marianka, urtile mozes pouzit aj tekvicu. len si neviem predstavit ako to spojis aby sa to vo vode nerozpadlo...hmm, ak vies ako na to tak daj vediet
waocipa
v Poľsku robíme s tohto cesta "kopýtka"len ich krájame šikmo, a najlepšie sú na druhí deň opečené na panvici aspoň mne takto chutia viac,ale recept je super...
jokin
ukladám do KK vyskúšam k perkelu
tajka06
Ďakujem za komentáre :) Je mi jasné, že je to bežný recept, no tým, ako sa krájajú, sú rýchle a ja napr. som predtým netušila, že opražené chutia tak perfektne....dúfala som, že niekomu, kto bude robiť noky 1-krát, to pomôže :)
Neukameňujte ma:)
alena45
Pomôže, čoby nie, moja dcéra ešte len začína variť, a takých je aj bude stále dosť.
ola111
Dobre že si ich sem dala,moja dcéra ich má veľmi rada,aspoň môže robiť
podľa teba,tiež začínajúca kuchárka,len mňa pri takom dlhšom recepte
už tlačí ucho z telefonovania :-)
ebaka
ukladám,poznám,ale posuniem tiež dcére recept,...,,ať se mládi vydovádi,,,
aroooo
a nedá sa aj tu použiť ten rýchlejší recept namiesto zemiakov rožky v mlieku....od čistinky Lekvárové perky....
ola111
@aroooo ,toto síce nepatrí k receptu,ale ty nepozerávaš Pelíšky?Tam to
je tak super vysvetlené,že u nás sa to cituje pri každom obede s nokami :-)))
slniecko898
no nahodou mne to velmi pomohlo uz davno som si ich chcela spravit ale nevedela som ako na to a v mojich asi piatich kucharskych knihach nie su takze moc dakujem krasne foto
mia2404
další dobrý recept a určite pomôže každej mladej gazdinke a dokonca už aj ja mám KK :-)
tetuska
sú výborné a hotové za chvíľočku, chutia nám hlavne s kuracím perkeltom, ale dajú sa na množstvo spôsobov upraviť...


k
jarunka
@waocipa "kopytka" ma naucila varit svokra, a su naozaj dobre na druhy den ak ostanu. Mozeme tvorit rozne tvary ako i sulance alebo gnocchy a noky.
zdezda
ukladam si medzi prílohy, lebo sa mi páči tvoj rcp :-)
ajuschka
take robim aj ja, podavam s podusenou kyslou kapustou a poprazenouo slaninkou :)
hubata
Takéto sme mávali, keď už mama nevládala šúľať šúľance a voda jej vrela na sporáku. Len bez vajec: múka, soľ a zemiaky. Je to super že si mi ich pripomenula, lebo nikdy ich nebolo dosť keďže sme ich jedli aj s makom, s kakaom, k mäsu na šťave, alebo otec ich raňajkoval opečené so slaninkou a cibuľkou. Veľmi vďačné jedlo na sto spôsobov. Vďaka za krásne foto a popis receptu, ukladám do KK aby som si naň spomenula keď neviem čo variť .......
aalena
Vďaka , práve takýto recept som hľadala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia