Gnocchi alebo noky po domácky
Autor receptu: tajka06
Sú vynikajúce ,nenáročné a moje deti ich milujú! S čímkoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek
:)
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajcia, soľ a uhnietime kompaktné cesto. (to , že sa lepí, je normálne.Hlavne pracujeme rýchlo, lebo ho už z rúk neodlepíme :) )
Rozdelíme na 4 časti, z každej ušúľame valček o hrúbke cca 2cm. Keďmáme všetky štyri hotové, dobre ich pomúčime, priložíme k sebe a naraz krájame noky 1,5-2cm hrubé.
Opäť posypeme múkou, premiešame rukami, aby sa oddelili a následne preosejeme cez sitko, aby sa oddelila nadbytočná múka. Varíme vo vriacej osolenej vode ešte cca 1-2 minúty po tom, ako vyplávajú na povrch.
Vyberieme ich, opláchneme v studenej vode a polejeme roztopeným maslom. Takéto noky opražíme na panvici (tuk už nedodávame) do žltkasta.