Glazovaný koláč so smotanovou plnkou fotorecept

Foto: Ancicka
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 dl |
|
| 1/2 dl teplá |
|
| 2 PL |
|
| Smotanová plnka: | |
| 400 g (pochuťková) |
|
| 3 ks |
|
| 4 PL |
|
| 150 g |
|
| 1 ČL |
|
| 250 g (alebo Hera) |
|
| 100 g |
|
| Ovocná glazúra: | |
| (maliny, černice) |
|
|
|
|
| 1 bal. |
|
| 3 bal. |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia si vyšľaháme 2-3 min. na najvyššom stupni šľahača. Potom postupne pridávame cukor, zašľaháme a počas šľahania pridáme vodu a olej.
-
2
Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom a pridáme do vyšľahaných vajec a zľahká zamiešame.
-
3
Vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 min na 200 °C). Korpus necháme vychladiť.
-
4
Smotanovú plnku si urobíme na pare. Okrem masla a 100 g práškového cukru, dáme suroviny do misky a na pare uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladiť.
-
5
Maslo vyšľaháme so 100 g práškového cukru do peny a postupne doň zašľaháme vychladenú uvarenú kašu.
-
6
Ja som použila domáce mrazené ovocie, miešané maliny-černice. Môžete použiť aj iné alebo kompótové. Ponorným mixérom ich rozmixujeme a doplníme do jedného litra.
-
7
Pridáme Zlatý klas, vanilkový a kryštálový cukor. Uvaríme.Za občasného miešania necháme vychladiť tak na letno.
-
8
Z korpusu odstránime papier, na korpus natrieme smotanovú plnku a
-
9
na smotanovú plnku rovnomerne rozotrieme ovocnú. Necháme v chlade stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí pokrájame. Dobrú chuť.








Diskusia k receptu