Kačacie prsia

Glazovaná kačica s jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Lahodné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou glazované sladkou pikantnou omáčkou, podávané s voňavou jazmínovou ryžou.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a kým pripravujete kačacie prsia, uvarte jazmínovú ryžu podľa návodu na obale.
  2. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte – brusnicovú omáčku, sójovú omáčku, škoricu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ, korenie a 1 ČL olivového oleja a odstavte.
  3. Celú kožu kačacích pŕs narežte do kríža a dochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Kačacie prsia pridajte na panvicu, kožou dole a smažte 5-8 minút. Potom otočte a smažte približne dve minúty.
  5. Tuk z panvice si ešte nechajte a medzitým pridajte kačacie prsia do zapekacej misy a potrite ich marinádou tak, aby vám ešte ostal kúsok marinády na dozdobenie.
  6. Pečte približne 15 minút. Po dopečení misu zakryte alobalom a nechajte odpočívať.
  7. Na panvici s kačacím tukom zohrejte uvarenú ryžu a pridajte čínske korenie.
  8. Na servírovací tanier dajte ryžu, kačacie prsia, polejte marinádou a ozdobte cibuľovými semienkami a na jemno nasekanou jarnou cibuľkou.