Gemerské guľky

Gemerské guľky (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Prinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti Gemera. Môžem zaručiť že je to veľmi chutný, hoc sýty pokrm. V našej kuchyni zakotvil a často ho varím hlavne na oberačky, či záhradné party.

8
porcií
30 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarené údené mäso odkostíme a pomelieme na jemno. Cibuľku nakrájame na jemno a popražíme na masti tá nám poslúži na povrch guliek.
  2. Všetky suroviny dôkladne premiešame. 1 hrnček- 250 ml.
  3. Z hmoty vyrobíme guľky ktoré obalíme v hrubej múke.
  4. Guľky dáme do vriacej osolenej vody povariť, varíme pokiaľ nám samé nevyplávajú na povrch.
  5. Keď sú guľky uvarené polejeme ich smaženou cibuľkou a môžeme konzumovať. Najlepšia príloha je kyslá domáca kapusta a na pitie kyslé mlieko. DOBRÚ CHUŤ!