Gemerské guľky
Gemerské guľky (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Prinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti Gemera. Môžem zaručiť že je
to veľmi chutný, hoc sýty pokrm. V našej kuchyni zakotvil a často ho varím hlavne na
oberačky, či záhradné party.
8 porcií |
30 minút príprava |
5-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarené údené mäso odkostíme a pomelieme na jemno. Cibuľku nakrájame na jemno a popražíme na masti tá nám poslúži na povrch guliek.
- Všetky suroviny dôkladne premiešame. 1 hrnček- 250 ml.
- Z hmoty vyrobíme guľky ktoré obalíme v hrubej múke.
- Guľky dáme do vriacej osolenej vody povariť, varíme pokiaľ nám samé nevyplávajú na povrch.
- Keď sú guľky uvarené polejeme ich smaženou cibuľkou a môžeme konzumovať. Najlepšia príloha je kyslá domáca kapusta a na pitie kyslé mlieko.
DOBRÚ CHUŤ!