Pečeňová židovská paštéta

pustaPusta, 10 ročné dievča, Bratislava, 24. februára 2011 7:19
Ďalšie jej recepty »

Pečeňová židovská paštétaFoto: pusta

Recept mám ešte od mojej mamy z jej výpiskov a naučila sa ju robiť od židov. Mama ju ešte pripravovala mletím surovín na mäsovom mlynčeku, ja ju pripravujem pomocou tyčového mixéra, má jemnejšiu konzistenciu. Podávala sa najčastejšie v nedeľu na raňajky, prípadne v iné sviatočné dni a originál sa robila z husacej pečene vykrmenej husy, ale dnes ju robievam aj z kuracej pečienky. Recept na paštiku je receptom židovským, avšak nie je kosher.

30 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g, ev, kuracia
200 g
4 ks, natvrdo
4 PL
1 ks, stredne veľká na jemno nasekaná
podľa chuti
podľa chuti
na zaliatie

Postup prípravy

  1. 1

    Na husacej masti orestujeme cibuľu a pečeň, ktorú sme nakrájali na menšie kusy, predým sme ju zbavili blany a cievnej stopky. Necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    K pečeni pridáme pokrájané vajcia, predtým uvarené na tvrdo. Všetko spolu na jemno rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme horčicu, soľ, korenie a premixujeme ešte raz úplne do hladka. Vzniknutá zmes je pomerne riedka, odložíme ju na 24 hodín do chladničky, aby stuhla, dala sa potom dobre rozotierať a aby sa prepojili chute.

  3. 3

    Hotovú paštiku natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo. Paštiku môžeme plniť do menších sklenených nádobiek, zalejeme asi 0,5 cm vrstvou husacej masti. Uskladňujeme v chladničke.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 14 ľudí (3,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist