Gaštanový tunel so šľahačkou fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 12. januára 2013
Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept)
Foto: nikola166

Milujem kombináciu gaštanové pyré so šľahačkou :)

12
porcií
40 minút
príprava
13 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
120 g
100 g
1 ČL
20 g
2 PL
Gaštanová plnka:
250 g
200 g
100 g
1 PL
Šlahačková plnka:
300 ml
2 ks
1/2 sáčka




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kakao.

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Veľkosť plechu si určíme podľa dĺžky formy na srnčí chrbát. Môj plech má rozmery 30x40 cm, čiže aj forma na srnčí chrbát je dlhá 30 cm :) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 13 minút pri 200°.

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme gaštanovú plnku a to tak, že si vyšľaháme zmäknuté gaštanové pyré so zmäknutým maslom a pridáme lyžicu rumu. Zahustíme pomletými piškótami, alebo niekedy som zvykla využiť aj odrezky z cesta, ktoré nam ostanú. Vyformujeme do valčeka, zabalíme do priesvitnej fólie a vložíme do mrazničky. Trošku z plnky si nechajte aj na guličky na ozdobu :)

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto po upečení rozkrojíme na dve časti a to tak, že si priložíme formu na srnčí chrbát, odrežeme si pásik-ten pôjde na spodok tunela, druhý pásik bude dvakrát taký dlhý a zbytok odrežeme. Buď zjeme alebo môžeme použiť na zahustenie plnky namiesto piškót.

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom a pridáme stužovač pripravený podľa návodu na obale.

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Formu na srnčí chrbát si vyložíme celofánom, vložíme dlhšiu časť cesta, pokropíme rumom, potrieme časťou šľahačky a vtlačíme gaštanovú rolku. Potrieme ďalšou časťou šľahačky, ale necháme si aj na ozdobu. Priložíme zvyšok cesta a zaťažime, dáme na dve hodiny do chladničky.

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyklopíme, ozdobíme guličkami a šľahačkou a servírujeme :) Kto chce, môže poliať aj čokoládou.

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Gaštanový tunel so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

merylin
Nádherný tunel podaril sa ti ukladám si ho,, :-))
denyany
vyzerá to luxusne. ukladám, vyskúšam, len neviem kedy, lebo je tu množstvo receptov, čo stoja za to.
sovka62
Tak to je veľa muziky za málo peňazí. Nemyslím náklady, mám na mysli, že príprava je pomerne jednoduchá a výsledok vyzerá výborne, niekedy tak nevyjdú ani zákusky, ktorým sa človek venuje dve hodiny. Veľmi pekné.
martamm
Nikola, videla som už veľa gaštanových receptov, ale tento je originálny na pohľad, páčia sa mi tie farebné kontrasty a úprava oku lahodiaca a keďže gaštanové je vždy super, obohatí moju zbierku gaštanových receptov, krása, ďakujem :)
tinca
už je v KK,veľmi lákavý tunel:)
marketka01
Parada Niki!!Ty jsi proste talent:-)) hned bych si kusok dala :-))) sikula:-)
nikola166
@marketka01 : diky Maťa :) ale už zas preháňaš... tak mohla by si dojsť už konečne na Slovensko a upečiem ti čo len budeš chcieť :D ...
helca103
jeden z naj gaštanových zákuskov, oceňujem aj fotopostup pre začiatočníkov.

zdezda
parádne papanie, krásne si ho pripravila :-)
evanaaa
Musela som si spraviť novú rubriku len pre Gaštanové recepty, lebo ich tu mám dosť, nech ich mám takto poruke a tento si ukladám, samozrejme. Chutná aj vzhľadovo pekná roládka, hneď by som si z nej dala.
evanaaa
Opravujem - tunel, ale to je jedno, či nie? Hlavné, že je dobré.....
nikola166
@evanaaa : je to úplne jedno, či roláda či tunel :) dúfam, že vyskúšaš a bude chutiť, to je hlavné :)
lukyna60
Mám rada koláčiky s gaštanmi.Určite vyskúšam a hneď aj ukladam.
vanilka111
robila som ho na oslavu a bol výborný, len sa tak po ňom zaprášilo, nabudúce musím urobiť dva, lebo všetci pokukovali na posledný kúsok,že kto si ho vezme :-) ďakujem
zdenkab
Aké krásne. Určite vyskúšam, veď žijeme krátko, aby sme nevyskúšali neznáme. Už sa teším. A možno, ak bude úspech, bude aj viacnásobné repete. Vyzerá pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia