Čokoládový koláč
Gaštanovo-čokoládový koláčik s vôňou rumu
Autor receptu: theflyingbaker
Ideálny k šálke kávy, popoludňajšiemu čaju, či ako sladká bodka po nedeľnom obede.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C a formu (priemer cca 20 cm) vymažte maslom alebo vysteľte papierom na pečenie. V miske nad parou rozpustite čokoládu s maslom, premiešajte a nechajte mierne vychladnúť. Do inej misy pridajte gaštanové pyré, cukor, žĺtky, kakao a rum, premiešajte do hladkej hmoty. Prilejte čokoládovú zmes a dôkladne spojte.
- Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do cesta. Cesto nalejte do formy a pečte približne 25 minút, aby koláčik zostal vo vnútri vláčny.
- Po vychladnutí posypte práškovým cukrom alebo ozdobte strúhanou čokoládou, prípadne ovocím alebo šľahačkou.