Čokoládový koláč

Gaštanovo-čokoládový koláčik s vôňou rumu

Autor receptu: theflyingbaker

Ideálny k šálke kávy, popoludňajšiemu čaju, či ako sladká bodka po nedeľnom obede.

6-8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a formu (priemer cca 20 cm) vymažte maslom alebo vysteľte papierom na pečenie. V miske nad parou rozpustite čokoládu s maslom, premiešajte a nechajte mierne vychladnúť. Do inej misy pridajte gaštanové pyré, cukor, žĺtky, kakao a rum, premiešajte do hladkej hmoty. Prilejte čokoládovú zmes a dôkladne spojte.
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do cesta. Cesto nalejte do formy a pečte približne 25 minút, aby koláčik zostal vo vnútri vláčny.
  3. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom alebo ozdobte strúhanou čokoládou, prípadne ovocím alebo šľahačkou.