Gaštanovo-banánová tortička bez múky
Foto: siuuu
Robila som posledný víkend - strašne sa mi nechcelo piecť. Tak som hľadala nejaký na prípravu jednoduchý recept zo
surovín, ktoré som mala Zobraziť celý popisRobila som posledný víkend - strašne sa mi nechcelo piecť. Tak som hľadala nejaký na prípravu jednoduchý recept zo
surovín, ktoré som mala doma (lebo ani do obchodu sa mi nechcelo ísť - jednoducho deň blbec), tak som nakoniec poskladala tento recept a z výsledku som bola veľmi milo prekvapená - tortička (malá, priemer 20 cm) bola chuťovo skvelá, všetky chute vytvorili harmonický a lahodný celok.
Zdroj: vlastný blog DobrotyNaTanieri
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
150 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
50 g |
|
50 g mleté |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Krém: | |
100 g |
|
2-3 PL (alebo podobný syr) |
|
1 PL |
|
1-2 PL (rum) |
|
1/2 ČL |
|
Poleva: | |
80 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
2-3 PL (pomarančový alebo marhuľový) |
|
2-3 ks |
|
Postup
-
1
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, postupne zašľaháme vanilkový extrakt, maslo, gaštanové pyré izbovej teploty, orechy a nakoniec ručne jemne vmiešame sneh. Cesto rovnomerne rozotrieme do formy (dno som vyložila papierom na pečenie) a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 15-20 minút (skúsime špajdľou). Korpus nebude veľmi vysoký, keďže sa do cesta nepridával žiadny kypriaci prostriedok. Necháme úplne vychladnúť, potom opatrne vyberieme z formy a stiahneme papier. Korpus potrieme džemom (kto nemá rád alebo nechce, tak tento krok môže vynechať).
- 2
Na krém vyšľaháme všetky suroviny do kompaktnej hmoty (ak pečiete pre deti, (r)um môžete nahradiť arómou) a necháme v chladničke schladiť a stuhnúť. Vychladeným krémom potrieme korpus, uložíme na kolieska pokrájané banány (opäť môžete vynechať, ja som chcela minúť - ale mne by tam chýbali, mám rada kontrast sladkej a ovocnej chuti).
- 3
Polejeme čokoládovou polevou, necháme zatuhnúť a ozdobíme podľa chuti a vkusu - ja som potrebovala minúť parížsku šľahačku, tak som ju využila (vyšľahala som 1 balenie šľahačky + 1 stužovač, trocha cukru). Zdobenie nie je mojou silnou stránkou, takže vaša tortička môže vyzerať oveľa krajšie.
Tiež gaštanová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja si myslím, že orechy v pohode nahradíš múkou.