Nepečený gaštanový zákusok
Gaštanové jazýčky (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Nepečená retro maškrta, jednoduchá na prípravu.
12-15 porcií |
45 minút príprava |
Postup
- Do misky dáme mleté piškóty, mleté vlašské orechy, gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum. Rukami vypracujeme jednotnú hmotu.
- Hmotu vyformujeme do valčeka (oválny tvar), zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu do mrazničky.
- Následne ju nakrájame na približne 1,5 cm hrubé plátky.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zriedime olejom. Čokoláda musí byť riedka, ale stále taká, aby sa udržala na jazýčkoch.
- Následne zamrazené plátky namáčame v čokoláde, ukladáme na mriežku a dáme do chladničky stuhnúť.
- Gaštanové jazýčky ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s mascarpone a vanilkou. Pozn.: Originálny recept je len čistá šľahačka s vanilkou.