Nepečený gaštanový zákusok

Gaštanové jazýčky (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Nepečená retro maškrta, jednoduchá na prípravu.

12-15
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme mleté piškóty, mleté vlašské orechy, gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum. Rukami vypracujeme jednotnú hmotu.
  2. Hmotu vyformujeme do valčeka (oválny tvar), zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu do mrazničky.
  3. Následne ju nakrájame na približne 1,5 cm hrubé plátky.
  4. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zriedime olejom. Čokoláda musí byť riedka, ale stále taká, aby sa udržala na jazýčkoch.
  5. Následne zamrazené plátky namáčame v čokoláde, ukladáme na mriežku a dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Gaštanové jazýčky ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s mascarpone a vanilkou. Pozn.: Originálny recept je len čistá šľahačka s vanilkou.