Gaštanový zákusok

Gaštanová tortička s malinovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Z rozpustenej čokolády a rozmrvených kukuričných lupienkov pripravíme hmotu, ktorú natlačíme do štyroch okrúhlych formičiek. Dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme med, gaštanové pyré, škoricu a rozdelíme na korpusy vo formičkách. Znova necháme stuhnúť.
  3. Malinová pena: Maliny rozmixujeme s cukrom a prepasírujeme, aby sme ich zbavili zrniečok. Ak je pyré príliš riedke, zredukujeme ho na ohni. Prelejeme do fľaše na šľahačku, pridáme bielok a pomocou bombičky vytvoríme penu. Dáme vychladiť. Podávame k dezertu ozdobenému drobným ovocím.