Foto: martinis
Je sezóna šalátov, tak ponúkam jeden recept na spracovanie čerstvej suroviny : šalát frisée so sušenými brusnicami, restovanými šampiňónmi s cesnakom a osviežujúcim jogurtovým Zobraziť celý popisJe sezóna šalátov, tak ponúkam jeden recept na spracovanie čerstvej suroviny : šalát frisée so sušenými brusnicami, restovanými šampiňónmi s cesnakom a osviežujúcim jogurtovým dressingom. Pripravený do desiatich minút.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
pár listov |
|
6 ks (umyté a pokrájané na plátky) |
|
strúčik (pokrájaný na plátky) |
|
PL |
|
3 PL |
|
1/2 pohára |
|
2 PL |
|
štipka |
|
čerstvo namleté |
|
Postup
-
1
Do panvice kvapneme olej, necháme rozohriať a orestujeme na ňom šampiňóny s cesnakom, ochutíme štipkou soli. Brusnice zalejeme v malej miske vriacou vodou a necháme 5 minút postáť.
- 2
Na dressing vymiešame jogurt, balzamiko, soľ a korenie. Šalátové listy poukladáme na tanier, naložíme na ne podusené huby a pridáme aj scedené brusnice. Prelejeme dressingom a servírujeme s pečivom, najlepšie domácim chlebom :)
- 2
Je to celkom jednoduché - mám niekoľko kuchárskych kníh, takže vždy sa nájdem nejakú inšpiráciu a recept viac či menej upravím ... taktiež si rád pozerám fb stránky rôznych foodblogov, tých možností je veľmi veľa ;)