Frisée s brusnicami a hubami

Autor receptu: martinis

Je sezóna šalátov, tak ponúkam jeden recept na spracovanie čerstvej suroviny : šalát frisée so sušenými brusnicami, restovanými šampiňónmi s cesnakom a osviežujúcim jogurtovým dressingom. Pripravený do desiatich minút.

1
porcia
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do panvice kvapneme olej, necháme rozohriať a orestujeme na ňom šampiňóny s cesnakom, ochutíme štipkou soli. Brusnice zalejeme v malej miske vriacou vodou a necháme 5 minút postáť.
  2. Na dressing vymiešame jogurt, balzamiko, soľ a korenie. Šalátové listy poukladáme na tanier, naložíme na ne podusené huby a pridáme aj scedené brusnice. Prelejeme dressingom a servírujeme s pečivom, najlepšie domácim chlebom :)