Chlieb vo vajci

Francúzsky toast vo vajíčku

Autor receptu: redakcia

Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni.* Chutí totiž vynikajúco a je výborná nielen na raňajky.

2
porcie
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozbijeme do misky, prilejeme smotanu na varenie a rozšľaháme vidličkou.
  2. Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, nastrúhaným syrom a so štipkou čierneho korenia. Touto zmesou potrieme pripravené toastové chleby a vždy dva k sebe pritlačíme.
  3. Olej zahrejeme v panvici. Pripravené toastové chleby namočíme do vaječnej zmesi, necháme ich jemne nasiaknuť a potom vložíme do rozohriateho oleja. Opekáme z oboch strán dozlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s listami šalátu a lyžičkou kyslej smotany.