Chlieb vo vajci
Francúzsky toast vo vajíčku
Autor receptu: redakcia
Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni.* Chutí totiž vynikajúco a je výborná nielen na raňajky.
|
2 porcie |
15 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia rozbijeme do misky, prilejeme smotanu na varenie a rozšľaháme vidličkou.
- Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, nastrúhaným syrom a so štipkou čierneho korenia. Touto zmesou potrieme pripravené toastové chleby a vždy dva k sebe pritlačíme.
- Olej zahrejeme v panvici. Pripravené toastové chleby namočíme do vaječnej zmesi, necháme ich jemne nasiaknuť a potom vložíme do rozohriateho oleja. Opekáme z oboch strán dozlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s listami šalátu a lyžičkou kyslej smotany.