Jablkový koláč
Jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč fotorecept

sandra082 - fotkasandra082, 16. apríla 2021
Francúzsky jablkový koláč (fotorecept)
Foto: sandra082

Je skvelý, šťavnatý. Je v ňom veľa jabĺk a minimum cesta.

40 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 PL
1/2 bal.
60-80 g (podľa sladkosti jabĺk)
štipka
3 PL
150 ml
2 ks
1200 g
Poleva:
1 ks
1 bal.
2 PL
3 PL rozpustené




Postup

  1. 1

    Očistíme jablká a nakrájame na tenké kúsky.

    Francúzsky jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelene zmiešame suché a mokré suroviny a potom ich spojíme.

    Francúzsky jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec do cesta pridáme jablká a poriadne ich v ňom obalíme.

    Francúzsky jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo do foriem (ak máte silikónové, netreba ich vymazávať) a pečieme cca 25 minút.

    Francúzsky jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si urobíme polevu zmiešaním surovín.

    Francúzsky jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč vyberieme, popicháme a na koláč nalejeme polevu. Dopečieme ešte cca 20 minút.

    Francúzsky jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A hotovo.

    Francúzsky jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

helena64
K tým "stovkám" čo už mám, pridávam ďalší do svojej KK, jablkové sú najlepšie, veľmi pekne ďakujeeeem. Určite vyskúšam zas niečo nové, môj syn dáva prednosť jablkovým, pred smotanovými. Ďakujem, pekný večer.
dogagador
Trochu mi pripomenul liate jablkove pite. Recepty som neporovnala, iba som si spomenula. Skusim tento, lebo vyzera mnam.
rebeka44
Ja poznám Franc.jablkový,že dáme naspodu jablká s cukrom a prikryjeme cestom lineckým a upečený otočíme...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia