Francúzsky jablkový koláč fotorecept
Foto: sandra082
Je skvelý, šťavnatý. Je v ňom veľa jabĺk a minimum cesta.
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
60-80 g (podľa sladkosti jabĺk) |
|
štipka |
|
3 PL |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
1200 g |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
3 PL rozpustené |
|
Postup
-
1
Očistíme jablká a nakrájame na tenké kúsky.
-
2
Oddelene zmiešame suché a mokré suroviny a potom ich spojíme.
-
3
Nakoniec do cesta pridáme jablká a poriadne ich v ňom obalíme.
-
4
Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo do foriem (ak máte silikónové, netreba ich vymazávať) a pečieme cca 25 minút.
-
5
Medzitým si urobíme polevu zmiešaním surovín.
-
6
Koláč vyberieme, popicháme a na koláč nalejeme polevu. Dopečieme ešte cca 20 minút.
-
7
A hotovo.
Diskusia k receptu