Jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: sandra082

Je skvelý, šťavnatý. Je v ňom veľa jabĺk a minimum cesta.

40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistíme jablká a nakrájame na tenké kúsky.
  2. Oddelene zmiešame suché a mokré suroviny a potom ich spojíme.
  3. Nakoniec do cesta pridáme jablká a poriadne ich v ňom obalíme.
  4. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo do foriem (ak máte silikónové, netreba ich vymazávať) a pečieme cca 25 minút.
  5. Medzitým si urobíme polevu zmiešaním surovín.
  6. Koláč vyberieme, popicháme a na koláč nalejeme polevu. Dopečieme ešte cca 20 minút.
  7. A hotovo.