Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Autor receptu: vlastadorisa

Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu a už je obed aj na nedeľu.

4
porcie
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí odstránime šupku (niekedy neodstraňujem) a nakrájame na drobnejšie.
  2. Dve uvarené vajcia, klobásu aj cibuľu nakrájame na kúsky.
  3. Vymažeme formu na pečenie a jednotlivé suroviny vrstvíme, osolíme, okoreníme. Končíme vrstvou zemiakov.
  4. Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom a touto zalejeme vrch zemiakov. Dáme piecť do vyhriatej rúry pekne dozlatova.
  5. Servírujeme s kyslou uhorkou, cviklou, alebo čalamádou.