Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky
Autor receptu: vlastadorisa
Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň,
ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu a
už je obed aj na nedeľu.
4 porcie |
40 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí odstránime šupku (niekedy neodstraňujem) a nakrájame na drobnejšie.
- Dve uvarené vajcia, klobásu aj cibuľu nakrájame na kúsky.
- Vymažeme formu na pečenie a jednotlivé suroviny vrstvíme, osolíme, okoreníme. Končíme vrstvou zemiakov.
- Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom a touto zalejeme vrch zemiakov. Dáme piecť do vyhriatej rúry pekne dozlatova.
- Servírujeme s kyslou uhorkou, cviklou, alebo čalamádou.