Zapekané zemiaky zo surových zemiakov.
Francúzske zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: margitka100
Zemiaky na francúzske väčšinou varím, no keď je menej času, tak aj táto jednoduchšia verzia je veľmi chutná.
|
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Dáme uvariť 5 vajíčok na tvrdo. Zemiaky očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na polkolieska, na hrúbku cca 0,5 cm.
Osolíme, okoreníme rascou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou.
- Pekáč vymastíme sadlom (môžete namiesto sadla použiť olej).
Viac ako polovicu zemiakov dáme do pekáča. Potom poukladáme klobásku a špekáčiky a uvarené vajíčka pokrájané na kolieska.
Na hrubom strúhadle nastrúhame tvrdý syr a nasypeme do pekáča. Na syr poukladáme zvyšok zemiakov.
- V miske vymiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu a 5 surových vajíčok. Trocha osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Túto zmes vylejeme na zemiaky.
- Plech zakryjeme alobalom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 1,5 hod. Ja po cca hodine odokryjem a dopekám, aby boli pekne pripečené. Dobrú chuť.