Francúzske zemiaky, ako ich ľúbime my fotorecept
Foto: zdenulla
Takto ich máme radi my.
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg (uvarené v šupke) |
|
6 ks |
|
350 - 400 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
strúhaný + plátky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. 4 vajíčka uvaríme natvrdo, zvyšné 2 použijeme do smotanovej zálievky.
-
2
Plech vytrieme masťou a vysypeme strúhankou
-
3
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, nakrájame na plátky a začneme ukladať na plech. Osolíme, okoreníme, pridáme plátky masla a tvrdého syru.
-
4
Navrstvíme vajcia uvarené natvrdo a klobásu
-
5
Zalejeme časťou smotanovej zálievky, ktorú pripravíme zo smotany, 2 vajíčok, soli, korenia a papriky
-
6
Pokračujeme vo vrstvení: Zemiaky, soľ, MČK, maslo, syr, vajcia, klobása, zálievka
-
7
Nakoniec navrstvíme zvyšné zemiaky, opäť osolíme, okoreníme, pridáme maslo, zalejeme zvyšnou zálievkou, posypeme tentoraz strúhaným syrom a jemne strúhankou
-
8
Pečieme 45 minút prikryté alobalom a 15 minút odkryté. Ja som piekla v starej plynovej rúre bez označenia stupňov, myslím, že na strednom stupni :-D
- 9
Podávame s kyslými uhorkami.
- 9
Robím ich úplne rovnako len bez strúhanky a syra. Načo je tam strúhanka?