Francúzske zemiaky, ako ich ľúbime my (fotorecept)

Autor receptu: zdenulla

Takto ich máme radi my.

45+15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. 4 vajíčka uvaríme natvrdo, zvyšné 2 použijeme do smotanovej zálievky.
  2. Plech vytrieme masťou a vysypeme strúhankou
  3. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, nakrájame na plátky a začneme ukladať na plech. Osolíme, okoreníme, pridáme plátky masla a tvrdého syru.
  4. Navrstvíme vajcia uvarené natvrdo a klobásu
  5. Zalejeme časťou smotanovej zálievky, ktorú pripravíme zo smotany, 2 vajíčok, soli, korenia a papriky
  6. Pokračujeme vo vrstvení: Zemiaky, soľ, MČK, maslo, syr, vajcia, klobása, zálievka
  7. Nakoniec navrstvíme zvyšné zemiaky, opäť osolíme, okoreníme, pridáme maslo, zalejeme zvyšnou zálievkou, posypeme tentoraz strúhaným syrom a jemne strúhankou
  8. Pečieme 45 minút prikryté alobalom a 15 minút odkryté. Ja som piekla v starej plynovej rúre bez označenia stupňov, myslím, že na strednom stupni :-D
  9. Podávame s kyslými uhorkami.