Francúzske zemiaky, ako ich ľúbime my (fotorecept)
Autor receptu: zdenulla
Takto ich máme radi my.
45+15 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si všetky suroviny.
4 vajíčka uvaríme natvrdo, zvyšné 2 použijeme do smotanovej zálievky.
- Plech vytrieme masťou a vysypeme strúhankou
- Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, nakrájame na plátky a začneme ukladať na plech. Osolíme, okoreníme, pridáme plátky masla a tvrdého syru.
- Navrstvíme vajcia uvarené natvrdo a klobásu
- Zalejeme časťou smotanovej zálievky, ktorú pripravíme zo smotany, 2 vajíčok, soli, korenia a papriky
- Pokračujeme vo vrstvení: Zemiaky, soľ, MČK, maslo, syr, vajcia, klobása, zálievka
- Nakoniec navrstvíme zvyšné zemiaky, opäť osolíme, okoreníme, pridáme maslo, zalejeme zvyšnou zálievkou, posypeme tentoraz strúhaným syrom a jemne strúhankou
- Pečieme 45 minút prikryté alobalom a 15 minút odkryté. Ja som piekla v starej plynovej rúre bez označenia stupňov, myslím, že na strednom stupni :-D
- Podávame s kyslými uhorkami.
|