Francúzske toasty s jablkami a čokoládou fotorecept
Foto: zirafninka1
Po chladnom dni príjemne zahreje sladká večera s vôňou jabĺčka a čokolády.
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
V menšej miske rozmiešame metličkou lyžicu múky, vajíčko a lyžicu roztopeného masla. Zmes bude mať po rozmiešaní krémovú konzistenciu.
-
3
Vo väčšej miske rozmiešame mlieko, vajíčko a hnedý cukor. Vznikne nám redšie cestíčko.
-
4
Na toastové chleby rozložíme ošúpané, na tenko nakrájané plátky jabĺk. Okraje chleba necháme voľné.
-
5
Na jabĺčka položíme čokoládu (ja som mala tenkú, ale ak je hrubá, je lepšie ju nastrúhať alebo nakrájať).
-
6
Krémovú zmes z menšej mištičky lyžičkou nalejeme po obvode chleba.
-
7
Prikryjeme druhým chlebom a zaťažíme. Zaťažené necháme cca 5 min.
-
8
Na panvici si roztopíme kúsok masla a prihodíme pár mandlí.
-
9
Zlepený chlieb namočíme v riedkom cestíčku vo väčšej miske a položíme na rozpálené maslo s madľami.
-
10
Opečieme dozlata a otočíme na druhú stranu.
-
11
Ihneď servírujeme.
-
12
Výborne chutí aj slaná syrová verzia. V cestíčku namiesto cukru použijeme soľ a korenie podľa chuti.
Príjemné sviatky!