Francúzske toasty s jablkami a čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Po chladnom dni príjemne zahreje sladká večera s vôňou jabĺčka a čokolády.

Postup

  1. Potrebné suroviny.
  2. V menšej miske rozmiešame metličkou lyžicu múky, vajíčko a lyžicu roztopeného masla. Zmes bude mať po rozmiešaní krémovú konzistenciu.
  3. Vo väčšej miske rozmiešame mlieko, vajíčko a hnedý cukor. Vznikne nám redšie cestíčko.
  4. Na toastové chleby rozložíme ošúpané, na tenko nakrájané plátky jabĺk. Okraje chleba necháme voľné.
  5. Na jabĺčka položíme čokoládu (ja som mala tenkú, ale ak je hrubá, je lepšie ju nastrúhať alebo nakrájať).
  6. Krémovú zmes z menšej mištičky lyžičkou nalejeme po obvode chleba.
  7. Prikryjeme druhým chlebom a zaťažíme. Zaťažené necháme cca 5 min.
  8. Na panvici si roztopíme kúsok masla a prihodíme pár mandlí.
  9. Zlepený chlieb namočíme v riedkom cestíčku vo väčšej miske a položíme na rozpálené maslo s madľami.
  10. Opečieme dozlata a otočíme na druhú stranu.
  11. Ihneď servírujeme.
  12. Výborne chutí aj slaná syrová verzia. V cestíčku namiesto cukru použijeme soľ a korenie podľa chuti.