Francúzske toasty s jablkami a čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Po chladnom dni príjemne zahreje sladká večera s vôňou jabĺčka a čokolády.
Postup
- Potrebné suroviny.
- V menšej miske rozmiešame metličkou lyžicu múky, vajíčko a lyžicu roztopeného masla. Zmes bude mať po rozmiešaní krémovú konzistenciu.
- Vo väčšej miske rozmiešame mlieko, vajíčko a hnedý cukor. Vznikne nám redšie cestíčko.
- Na toastové chleby rozložíme ošúpané, na tenko nakrájané plátky jabĺk. Okraje chleba necháme voľné.
- Na jabĺčka položíme čokoládu (ja som mala tenkú, ale ak je hrubá, je lepšie ju nastrúhať alebo nakrájať).
- Krémovú zmes z menšej mištičky lyžičkou nalejeme po obvode chleba.
- Prikryjeme druhým chlebom a zaťažíme. Zaťažené necháme cca 5 min.
- Na panvici si roztopíme kúsok masla a prihodíme pár mandlí.
- Zlepený chlieb namočíme v riedkom cestíčku vo väčšej miske a položíme na rozpálené maslo s madľami.
- Opečieme dozlata a otočíme na druhú stranu.
- Ihneď servírujeme.
- Výborne chutí aj slaná syrová verzia. V cestíčku namiesto cukru použijeme soľ a korenie podľa chuti.