Francúzske biele jelítka
Autor receptu: redakcia
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a ostane nám čisté mäso, ktoré rozsekáme úplne najemno, až na „cesto“.
- Medzitým nastrúhame šalotky, zmiešame ich s roztlačeným cesnakom, kôrou pomaranča, muškátovým kvetom, zrnkami nového korenia, tymianom a celými klinčekmi, zalejeme to mliekom a na miernom ohni varíme, až kým nám ostane asi polovica objemu.
- Vývar precedíme cez hustý obrúsok a pridáme k mäsu. Ochutíme soľou a korením a plníme do bravčových čriev, pričom oddeľujeme 20 cm kúsky. Tie potom varíme asi 20 minút.
|