Francúzske biele jelítka

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a ostane nám čisté mäso, ktoré rozsekáme úplne najemno, až na „cesto“.
  2. Medzitým nastrúhame šalotky, zmiešame ich s roztlačeným cesnakom, kôrou pomaranča, muškátovým kvetom, zrnkami nového korenia, tymianom a celými klinčekmi, zalejeme to mliekom a na miernom ohni varíme, až kým nám ostane asi polovica objemu.
  3. Vývar precedíme cez hustý obrúsok a pridáme k mäsu. Ochutíme soľou a korením a plníme do bravčových čriev, pričom oddeľujeme 20 cm kúsky. Tie potom varíme asi 20 minút.