Struková fazuľa

Francúzska fazuľka podľa Katky (fotorecept)

Autor receptu: majkok

Tento recept som dostal od známej a veľmi ma zaujala netradičná príprava. Musel som ho vyskúšať a dávam vám ho do pozornosti.

5
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, ako na zemiakový šalát. Schladíme, očistíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska.
  2. Obalíme v rozšľahanom vajíčku, opražíme z oboch strán a ukladáme na pekáč. Nemusíme ničím mastiť.
  3. Na druhú vrstvu si na cibuľke opražíme mäsko, ja som dal kuracie, ale je to na vás. Podusíme do mäkka, pridáme horčicu, kečup, korenie, hrášok s mrkvou, soľ, a zelenú fazuľku.
  4. Túto zmes dáme na zemiaky. Nastrúhaný syr si zmiešame so smotanou a všetko pekne polejeme
  5. Prikryjeme alobalom a na cca 30 minút necháme piecť pri 220 °C. Potom alobal odstránime a dopečieme do zlatova.
  6. Podávame s kyslou uhorkou, alebo baraními rohmi či čili omáčkou. Prajem dobrú chuť.