Foto: bugout
Pečeniu sa moc nevenujem, ale tento recept ma zaujal. Dáva sa raz toľko kvasníc a nečaká sa na vykysnutie cesta. Netuším či je Zobraziť celý popisPečeniu sa moc nevenujem, ale tento recept ma zaujal. Dáva sa raz toľko kvasníc a nečaká sa na vykysnutie cesta. Netuším či je to zdravé, nezdravé, originál alebo neoriginál. Je to rýchle, variabilné a výborné.
na 220 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku s instantným droždím a pridáme soľ, prilejeme vodu a olej. Spracujeme cesto. Ak chceme plniť, vmiešame suroviny nakrájané podľa preferencií do cesta. Cesto vymiesime, trvá to 5 - 10 minút. Podľa toho čím chceme plniť (ak chceme), môžeme vymiesené cesto natiahnuť naplniť preložiť a premiesiť. Keď som to priamo miesil aj s plnkou, dával som len sušené paradajky. Druhým spôsobom som dával sušené paradajky aj olivy. Bál som sa, že olivy by desať minút miesenia neprežili. Ešte jedna drobnosť pre amatérov v pečení ako som ja. Keď použijete sušené paradajky v oleji, tak podľa toho ako sú mastné, bude treba viac podsypať múkou.
- 2
Cesto dáme na plech s papierom na pečenie a natiahneme na tvar aký chceme. Zakryjeme a dáme na 20 minút niekde kde je teplejšie. A zapneme vyhriať rúru na 220 °C. Po 20 minútach cesto "popicháme" prstami. Potrieme olivovým olejom, posypeme rozmarínom a hrubou soľou. Pečieme 20 minút.
- 3
Čerstvo upečená je úžasná. Na druhý deň to už nie je úplne ono. Ale stále nie je o nič horšia ako väčšina odstáteho pečiva. Niektoré foto sú z prvého pokusu kde som robil len zo štvrť kila múky, tak ak sa zdá malá, je to v poriadku.
- 4
Pozdĺžne prekrojená a naplnená... Čím iným ako milánskou salámou.
- 5
Tu ako čerstvo upečená na sobotné raňajky... Toto je z polovičnej dávky teda z 250 g múky.
- 2
Je to v pohodě, také některé koláče peču s hladkou a jiné s polohrubou moukou. Každý jak mu to ukazuje doma ve špajzu. Sondovala jsem z čeho je tvůj originál. Nic víc a nic míň. Dobře to znám, když špajza nemá v nabídce to ono potřebné a jeden musí /nebo nemusí/ experimentovat. Hezkou neděli!