Focaccia so zemiakmi a rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tuto focacciu som dostala na moj email. Mali sme ju na obed s nakladanou bryndzou.

12ks
porcií
10min+60min kysnutie minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vsetky suroviny okrem zemiakov som dala do misky a mixerom som si vymiesila vlacne cesto. Cesto som nechala vykysnut. Umyte zemiaky som aj so supkou postruhala na tenke platky. Tieto platky som potom este prekrojila na polovicky.
  2. Vykysnute cesto som roztiahla, roztlacila prstami na plech velkosti 19/23cm. Plech som predtym potrela olejom. Cesto som nechala podkysnut este asi 20 minut. Potom som do cesta ulozila na platky nakrajane zemiaky. Zemiaky som pokvapkala olejom a posolila. Medzi zemiaky som ulozila kusky rozmarinu.
  3. Focacciu som piekla vo vyhriatej rure 200C 30 minut. Upecenu som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.