Foto: izabella929
Na Silvestrovskú rodinnú oslavu som upiekla tieto výborné rezy..v plnke som použila zavárané broskyne..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks celé |
|
160 g |
|
175 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Krém: | |
900 ml |
|
2 bal. pistáciový |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
2 bal. |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
Ešte: | |
4 PL domáci |
|
750 ml zavárané |
|
Postup
-
1
Dom misy som dala celé vajcia a kryštálový cukor...vymiešala som do peny...pridala som olej a vodu..
-
2
múku s práškom do pečiva som zmiešala a v malých dávkach som preosievala do cesta..
-
3
trúbu som nechala vyhriať na 180 st. cesto som vyliala na plech vystlaný pečiacim papierom a uložila piecť na 10 min. upečený korpus som nechala vychladnúť na mriežke..potom som ho preložila na podnos..
-
4
korprus som potrela marhuľovým džemom...a zatiaľ som si uvarila z mlieka, vanilínového cukru, pistáciového pudingu a kryštálového cukru hustú kašu, ktorú som nechala trošku chladiť a hneď som vmiešala na kocky pokrájané maslo, práškový cukor a všetko spolu s pridaním rumu vymiešala a dala schladiť do chladničky..
-
5
vybrala som broskyne a pokrájala som ich na menšie kúsky..
-
6
na džem som natrela polovicu krému...
-
7
uložila som pokrájané broskyne..
-
8
potrela druhou polovicou krému..uložila na 2 hod. stuhnúť do chladničky..
-
9
a potom som vymiešala smotanu a natrela na vrch..do rána som uložila do chladničky stuhnúť...
-
10
a pokrájala na rezy... ozdobila som ich veselou formou kvietkom a srdiečkami... prajem vám dobrú chuť..Všetkým mojim milým varecháčkam a varecháčom prajem v Novom roku 2016 veľa dobrého zdravia, šťastia, lásky, pohody a nech vám to aj v tomto roku dobre varí a pečie..)
@patroveckypitrs ,no tentoraz musím napísať, že zákusok mal obrovský úspech v mojej rodinke..)@mata3636 ,no máš pravdu, že ich s pistáciovým pudingom nerobia, ale chcela ozvláštniť a šmrncnúť tento zákusok, ver mi, že som bola šťastná, keď za chvíľku všetky kúsky zmizli z podnosu..cesto bolo nesmierne krehké a tento krém ho iba doladil..rada experimentujem, ale zatiaľ iba úspešne..)@anina6 ,určite budeš so zákuskom v tejto podobe spokojná, len nenechajte piškótu vysušiť...je dôležité, aby bola krehká..@ancicka , tvoje zákusky si zaslúžia právom môj obdiv a tvoja práca v kuchyni môj obdiv.-)@tefalka ,ja na chudnutie mám svoj názor a divím sa iba tomu, že niekto si dokáže odoprieť jeden kúsok domáceho zákuska..veď ten plech nemusí pojesť sám...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za srdečné a úprimné blahoželanie do nového roku..tiež vám všetkým prajem to isté a prosím, zostaňte takí akí ste boli, lebo takých vám mám všetkých rada..)za komentáre ďakujem...