Foto: ola111
Florentínky patria už niekoľko rokov na náš vianočný stôl.
25
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pomaranč dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou,osušíme a ostrúhame kôru.Kandizované čerešne jemne nasekáme.
-
2
Do hrnca si dáme smotanu rozšľahanú s hladkou múkou,pridáme med,práškový cukor, maslo a za stáleho miešania na miernom ohni varíme asi 5 minút.
-
3
Primiešame mandľové lupienky,
-
4
kandizované čerešne a pomarančovú kôru.
-
5
Znovu povaríme 5 minút.
-
6
Necháme vychladnúť,po vychladnutí kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie kôpky(čajovou lyžičkou) a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 10 minút.
-
7
Necháme vychladnúť.Spodnú stranu florentínok namáčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.
dobré,nie sú presladené.Ale mám kúpené aj z Tesca,uvidím,aké budú
tie,ďakujem dievčatá a chlapec:-)))
nemám tú knihu,aj ja som dnes tú reláciu sledovala,ale hneď po skončení som prepla,škoda,nevidela som a som rada,že som ti pomohla týmto receptíkom:-)))