Florentínky (fotorecept)

Autor receptu: ola111

Florentínky patria už niekoľko rokov na náš vianočný stôl.

25
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pomaranč dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou,osušíme a ostrúhame kôru.Kandizované čerešne jemne nasekáme.
  2. Do hrnca si dáme smotanu rozšľahanú s hladkou múkou,pridáme med,práškový cukor, maslo a za stáleho miešania na miernom ohni varíme asi 5 minút.
  3. Primiešame mandľové lupienky,
  4. kandizované čerešne a pomarančovú kôru.
  5. Znovu povaríme 5 minút.
  6. Necháme vychladnúť,po vychladnutí kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie kôpky(čajovou lyžičkou) a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 10 minút.
  7. Necháme vychladnúť.Spodnú stranu florentínok namáčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.