Florentínky (fotorecept)
Autor receptu: ola111
Florentínky patria už niekoľko rokov na náš vianočný stôl.
25 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Pomaranč dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou,osušíme a ostrúhame kôru.Kandizované
čerešne jemne nasekáme.
- Do hrnca si dáme smotanu rozšľahanú s hladkou múkou,pridáme med,práškový cukor,
maslo a za stáleho miešania na miernom ohni varíme asi 5 minút.
- Primiešame mandľové lupienky,
- kandizované čerešne a pomarančovú kôru.
- Znovu povaríme 5 minút.
- Necháme vychladnúť,po vychladnutí kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie
kôpky(čajovou lyžičkou) a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 10 minút.
- Necháme vychladnúť.Spodnú stranu florentínok namáčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.