Flambované pečienky s mangom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mangá očistíme a pokrájame na malé kocky. Roztopíme maslo, urestujeme šalotku, pridáme mango, badián, nasekaný estragón a pomaly na slabom ohni konfitujeme, až kým vznikne hustá zmes – čatní.
  2. Pečienky očistíme a urestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme na rezančeky nakrájanú šalotku. Pečienky obrátime, a keď sú hotové, posypeme trochou kryštálového cukru.
  3. Pečienky osolíme, okoreníme, zvýšime plameň, prilejeme Demänovku a zapálime. Chvíľu restujeme, kým sa alkohol nevyparí. Podávame mangové čatní, poukladáme naň pečienky, ozdobíme listami badiánu a nastrúhanou škoricou.