Flambované pečienky s mangom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Mangá očistíme a pokrájame na malé kocky. Roztopíme maslo, urestujeme šalotku, pridáme mango, badián, nasekaný estragón a pomaly na slabom ohni konfitujeme, až kým vznikne hustá zmes – čatní.
- Pečienky očistíme a urestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme na rezančeky nakrájanú šalotku. Pečienky obrátime, a keď sú hotové, posypeme trochou kryštálového cukru.
- Pečienky osolíme, okoreníme, zvýšime plameň, prilejeme Demänovku a zapálime. Chvíľu restujeme, kým sa alkohol nevyparí. Podávame mangové čatní, poukladáme naň pečienky, ozdobíme listami badiánu a nastrúhanou škoricou.
|