Filety zo pstruha so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pstruha umyjeme, kožu zbavíme šupín a osolíme. Vyfiletujeme a filety dáme piecť na panvicu s olejom, najprv kožou dolu, potom otočíme a napokon odstavíme z ohňa.
  2. Súčasne s pečením pstruha na druhej panvici opekáme cuketu nakrájanú na kolieska a varíme zelenú špargľu v osolenej vode. Pstruha navrstvíme podľa obrázku, prekladáme maslom a bazalkou a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180°C.
  3. Paradajky tepelne nespracúvame, len ich nakrájame. Pstruha preložíme na tanier, výpek zastrekneme citrónom, pridáme cukor, prevaríme a polejeme pstruhy