Fazuľová s rezancami z Podhradia (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...Dedo lúbý fazulovú na kyslo tak mu ju zajtra spravím - povedala babka a veruže spravila - jedol som to 1 x a neviem prečo sa hovorí na kyslo ked to kyselé nebolo. Dnes som ju uvaril doma a veruže sa míňá...

15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1/2 kg balenie veľkej fazule si večer namočíme.
  2. Pred varením pridáme do tlakového hrnca k fazuli pokrájané zemiaky a jemne osolíme.
  3. Pridáme nakrájanú klobásu... Ja som dal dva druhy - jednu čípeš.
  4. Pôvodne do receptu patrí mrkva a petržlen, ale ja som dal mrazenú polievkovú zeleninu.
  5. Hrniec uzavrieme a keď si začne pofukovať, zmierníme plameň a varíme 45 minút. Dáme si variť druhý hrniec vody na slíže a pripravíme si veci na zápražku - cesnak, cibuľu, červenú mletú papriku, hladkú múku a olej.
  6. Na rozpálenej panvici osmahneme jemne nakrájanú cibuľu a pár strúčikov cesnaku do sklovita, pridáme hladkú múku a červenú papriku premiešame a podlievame vlažnou vodou...
  7. až kým nemáme takúto polohustú zmes bez hrčiek. Tú potom prilievame za stáleho miešania do polievky a necháme prevariť no a už len dochutíme a dosolíme. Ak sa vám spravia hrudky stačí prepasírovať cez sitko alebo použiť mixér.
  8. Do vriacej osolenej vody nasypeme hrubé rezance a uvaríme do mäkka.
  9. Precedíme a v miske oblejeme trochou oleja a premiešame, aby sa nám nelepili.
  10. Do taniera si naložíme rezance a na ne zopár naberačiek ,,polievky", posypeme petržlenovou vňaťou a môžme... DOBRÚ CHUŤ