Veľmi chutne a troška netradične...
porcií
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 150-200 g |
|
| 6 ks |
|
| 1 PL |
|
| 150 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 3 ks |
|
| 6 ks |
|
| alebo bujónovej kocky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistíme, nakrájame zemiaky a dáme ich do väčšieho hrnca, zalejeme vývarom a trošilinka osolíme- pretože vývar je tiež troška slaný. Pridáme sušené slivky, bobkový list, celé čierne korenie a varíme 20 minút ( kým niesú uvarené zamiaky ). Pridáme sterilizovanú fazuľu spolu s nálevom, premiešame a chvíľku povaríme. Medzitým si pripravíme zásmažku. Zásmažka : Na rozohriatej masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, spolu s nakrájanou safalátkou a údeným mäskom. Zaprášime hladkou múkou a po chvíľke zalejeme vodou a dobre premiešame. Takto pripravenú zásmažku vlejeme do polievky, premiešame, pridáme smotanu, mleté čierne korenie a dochutíme octom a slivkovým lekvárom.









dobre že si pripomenula...