Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, mrkvu, zeler a dusíme asi 10 minút. Pridáme roztlačený cesnak s nasekaným rozmarínom a dusíme ešte ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme fazuľu a vývar.
  2. Privedieme do varu, znížime teplotu a na miernom ohni varíme, až kým fazuľa nezmäkne – asi 60 – 90 minút. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Potom odoberieme 1/3 polievky a rozmixujeme ju na kašu.
  3. Vrátime do hrnca, premiešame a opäť prihrejeme. Ochutíme soľou a korením. Podávame ozdobené parmezánom a petržlenovou vňaťou.