Fazuľová polievka po záhorácky

Autor receptu: lucindaa7

Tento recept mám od mojej babky, ktorá pochádzala zo záhoria a takúto mňamku nám varievala..Ak fazuľová polievka na sladko tak jedine táto.

90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci si rozpálime bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s údenou slaninou, ktorú sme si tiež pokrájali na malé kocky a spolu restujeme v hrnci. Keď sa už slaninka púšťa pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler na väčšie kusy( aby sa dal ľahko potom vybrať nakoľko ten u nás nikto neje). Masu poprášime mletou červenou paprikou a chvíľu spolu pražíme.
  2. Potom všetko zalejeme studenou vodou, pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list a farebné drvené korenie. Pridáme fazuľu(nevarila som ju vopred ani som ju dokonca deň predtým nenamáčala), údené rebierka a varíme. Keď sa už voda varí pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky aby sa rýchlo rozvarili, pretože poslúžia na zahustenie. Varíme na miernom ohni pokým nie je fazuľa mäkká.
  3. Ak sa zdá polievka príliš riedka pridávam ešte pred dovarením trošku solamylu( so solamylom varím este aspom 10 mnút aby ho tam nikto necítil) a podľa potreby soľ a mletú červenú papriku. Podávame s širokými rezancami.