Fašírky
Autor receptu: vikulqa
Viem že tu je asi tisíc receptov na fašírky no aj tak ich sem musím dať :P
16 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Staršie žemle namočíme do mlieka na 10 min., poriadne ich vyžmýkame a potrháme na malé kúsky. Do misky si dáme mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, kajenskú papriku a vyžmýkané potrhané žemle. ( S kajenskou paprikou opatrne :P ) Poriadne premiešame celú hmotu. Na panvici si rozpálime olej alebo bravčovú masť. Mokrými rukami vypracujeme z hmoty guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a trošku ich roztlačíme. Vysmažíme z oboch strán do zlatista.
- Ja som k fašírkam podávala ako prílohu zelenú a obyčajnú cibuľku, plnotučnú a kremžskú horčicu a žemľu lebo som vtedy zemiaky nemohla jesť. No a kým sa fašírky smažili bola trošku nuda, tak som z redkvičiek na ozdobu povykrajovala takéto srdiečka :D Vyšlo mi 16 kúskov. Dobrú chuť :P