Zeleninové fašírky

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku

Autor receptu: podravka

Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej, ktorú nájdete doma v chladničke.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pór umyjeme, nakrájame na krúžky a dáme do hrnca.
  2. Mrkvu a zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca k póru. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni približne 15 minút.
  3. Uvarenú zeleninu scedíme a zmiešame s múkou a 50 g strúhanky.
  4. Všetko dobre premiešame a rukami vytvarujeme fašírky.
  5. Pripravené fašírky obalíme vo zvyšnej strúhanke a v oleji vypražíme dohneda.
  6. Fašírky podávame s obľúbenou prílohou (ryža, zemiaky, bulgur,...) a šalátom.
  7. Rada: Mrkvu môžete zameniť za tekvicu, pór za kel alebo môžete použiť vašu obľúbenú kombináciu zeleniny.