Fašírky videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 24. januára 2019
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava
Fašírky (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

500 g (zmes bravčového a hovädzieho)
2 ks
2 krajce
3 strúčiky
1 ks väčšia
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme mäso, pridáme vajíčka, rozpučený cesnak, nasekanú cibuľu, rozmočený chlieb, ktorý si poriadne vyžmýkame od vody, korenie, soľ ( my máme zmiešanú soľ a korenie v miske, perfektná vec inak ), chilli korenie, červenú papriku sladkú.

  2. 2

    Pomocou dlane zo zmesi vytvarujeme hrubšie placky, ktoré obalíme v strúhanke. Potom už len vypražíme z oboch strán v horúcom oleji. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

marienka44
Raz mi poradila predavacka z masiarne pridat do masy aj struhany syr, podla chuti. Ja som vcera tiez robila fasirky z masa mix a dala som struhany emental, od oka. Chut je jemna a masa je odlahcena.
torticka
Skus si dat žĺtka a z bielkov sprav sneh. Su stavnatejsie,myslim fasirky.
evanaaa
Niekto zasa pridáva nastrúhaný zemiak, nabudúce tuším vyskúšam. Ale dva krajce chleba na pol kila mäsa sa mi zdá veľa, ak to nie sú chlebové fašírky. A cibuľku si dopredu popražím, ale dá sa všelijako, každý má ten svoj recept. Inak, ja musím robiť z 1,5 kila mäsa :-)
niliarik
Ďakujem za postrehy, fašírky so syrom som ešte neskúšala. Ale môže to byť fajn, neznie to zle .... ale tento recept je ako u nás zaužívaný, ešte som chcela vyskúšať chlieb do mlieka, ale neviem .... skúšali ste ? teda našla som taký recept, neviem si predstaviť či to môže byť fajn ...
1x haji
haji
@Niliarik (26.1.2019 18:56)
Klidně můžeš použít mléko na namočení chleba. Když použiješ místo klasického chleba toustový chlieb a nebo rožoko, bude fašírka jemnější, lahodnější. Já mleté maso nekupuje hotové v krabičce, u řezníka si nechám vybrané maso pomlet. Alespoň vím, co v pomletém mase je, konzistence masa není tak mazlavá a určitě má fašírka lepší chuť. Ať se ti daří, milá @Niliarik , máš šikovné ruce!
niliarik
@Haji (26.1.2019 19:56)
Ďakujem za postrehy, nabudúce skúsim dať do mlieka, a menej chleba.... a skúsim aj to čerstvo pomleté mäsko ....
Ďakujem, nech sa darí aj Vám :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia