Fašírky so zeleninou v kyslej smotane a kôpri

Autor receptu: miskamm

Toto je jedno z oblúbených jedál mojej rodiny kde som ako Au-Pair zacínala... ale uz som tým ocarila vela labuznikov :-)

6
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky nakrojíme na kríž z obidvoch strán a zalejeme vriacou vodou na 5 minút a odstránime šupku. Uhorku ošúpeme a prekrojíme pozdlž. Nakrájame na trojuholníky. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
  2. Na masti alebo oleji opražíme mäsové guľky (kto chce ale moze byt aj bez mäsa). Mäso vyberieme a necháme na teplom mieste. (Mäsové gulky robim z 0,5 kg mäsa, 1 cibule, 1 vajícko, 1 PL hocice, 2-3 PL struhanky, sol, korenie, petrzlenovu vnat a obalim v muke).
  3. Vo výpeku opražíme uhorku (2-3 minúty). Posypeme sušeným hovädzím vývarom a podusíme približne 2-3 minúty.
  4. Pridáme nakrájanú papriku a podusíme ešte 2-3 minúty. Pridáme na veľké kocky nakrájané paradajky a podusíme ďalšie 3 minúty. Pridáme kečup a povaríme 3 minúty.
  5. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a kôpor. Povaríme ďalších 5 minút. Kto má rád mäso pridá teda mäsové guľky a nechá prevrieť.
  6. Dochutíme mletým korením a soľou. Podávame s ryžou