Fašírky so zeleninou v kyslej smotane a kôpri
Autor receptu: miskamm
Toto je jedno z oblúbených jedál mojej rodiny kde som ako Au-Pair zacínala... ale uz som tým ocarila vela labuznikov :-)
6 porcií |
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Paradajky nakrojíme na kríž z obidvoch strán a zalejeme vriacou vodou na 5 minút a odstránime šupku. Uhorku ošúpeme a prekrojíme pozdlž. Nakrájame na trojuholníky.
Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
- Na masti alebo oleji opražíme mäsové guľky (kto chce ale moze byt aj bez mäsa). Mäso vyberieme a necháme na teplom mieste. (Mäsové gulky robim z 0,5 kg mäsa, 1 cibule, 1 vajícko, 1 PL hocice, 2-3 PL struhanky, sol, korenie, petrzlenovu vnat a obalim v muke).
- Vo výpeku opražíme uhorku (2-3 minúty). Posypeme sušeným hovädzím vývarom a podusíme približne 2-3 minúty.
- Pridáme nakrájanú papriku a podusíme ešte 2-3 minúty.
Pridáme na veľké kocky nakrájané paradajky a podusíme ďalšie 3 minúty.
Pridáme kečup a povaríme 3 minúty.
- Nakoniec pridáme kyslú smotanu a kôpor. Povaríme ďalších 5 minút.
Kto má rád mäso pridá teda mäsové guľky a nechá prevrieť.
- Dochutíme mletým korením a soľou. Podávame s ryžou